Triki no fizikas mācību grāmatas: 5 viltībiņas, kas ievērojami vienkāršos mājas darbus

Piedāvājām 5 trikus, kuru darbības principu zina jebkurš skolēns. Diemžēl daudzi pieaugušie jau ir aizmirsuši, ko mācījās fizikā septītajā klasē, tāpēc neizmanto šos veidus, lai atvieglotu mājas darbus.

Tikmēr šie paņēmieni patiešām var palīdzēt ikdienā. Piemēram, ja atceraties par kapilāro parādību, ir viegli izgatavot automātisku laistītāju istabas augiem. Vienkārši novietojiet burku ar ūdeni blakus podam un iemērciet tajā kokvilnas auklu.

Aptiniet pudeli ar mitru papīra dvieli un ievietojiet to saldētavā. Ūdens iztvaikošanas radītais dzesēšanas efekts ievērojami paātrinās pudeles satura atdzišanu.

Ja izmantojat aukstumsomu ar dzesējošām vielām, ievietojiet tās somas augšpusē, nevis apakšā. Aukstais gaiss vienmēr nonāk apakšā, un tas nozīmē, ka aukstumaģenti darbosies efektīvāk.

Lasi vēl: Viņus gaida maģiska veiksme: kurām zodiaka zīmēm Ziemassvētku dienas kļūs par īstu laimes aku

Lai ātri izvārītu kartupeļus un citus dārzeņus, ūdenim pievienojiet sviestu vai citus taukus. Tas mainīs ūdens siltumspēju, tāpēc ēdiens būs gatavs apmēram divreiz ātrāk.

Lai izvairītos no saules apdegumiem, sauļojieties ēnā. Fizika saka, ka ultravioletais starojums izkliedējas visur, pat zem palmām, un tas nozīmē, ka tiešie saules stari nav nepieciešami kvalitatīvam iedegumam.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment